top of page

De Mix Nederland
Stichting Beeldmix

Stichting Beeldmix creëert een podium voor hedendaagse fotografen om te reageren op werk van fotografen uit verleden, gekoppeld aan onze twaalf provincies

‘Terwijl ik nog bezig was werk te maken, zag Margot ondertussen al de rode draad ontstaan. Dat hielp mij bij het maken van de laatste beelden.'

Voor de tentoonstelling in het Zeeuw Museum, werkte ik samen met Annegien van Doorn. Het werkte goed dat zij volledig zich kon richten op beelden maken en ik ondertussen met  afstand kon kijken naar wat er aan het ontstaan was.

De Mix Nederland is een serie tentoonstellingen die plaats vinden in musea van onze twaalf provincies. Stichting Beeldmix wil ruimte te geven aan hedendaagse fotografen hun werk te presenteren. Het bestaat uit een duo van een gevestigde, en inmiddels overleden, fotograaf en waarbij de hedendaagse fotograaf reageert met nieuw werk op het werk van de gevestigde fotograaf. 

Het werk van fotografen inspireert mij. Het is een kado om de wereld van de fotografen in te duiken en vanuit mijn helikoptervisie het verhaal te ontdekken. Van daaruit het het concept te ontwikkelen voor de tentoonstelling om de essentie van het werk uit te lichten.

Inmiddels zijn er twee expo’s gelanceerd, ik kijk uit naar de andere tien!

demixfotoprojecten.nl

bottom of page